COV Hilversum

Dirigent

Piet CUPiet Roorda studeerde schoolmuziek, dwarsfluit en koordirectie aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen. Hierna studeerde hij orkestdirectie bij Arie van Beek aan het Rotterdams Conservatorium.

Hij volgde specialisatiecursussen en lessen bij o.a. Jos van Veldhoven, Lucas Vis en Jacek Kaspszyk. Hij was full-time dirigent van verschillende oratoriumkoren, kamerkoren, orkesten en muziektheaterproducties en gaf les in cursussen koordirectie en koorscholing.

In 1999 werd hij stafmedewerker koorscholing bij de Stichting SNK in Utrecht. Nu werkt Piet als specialist cultuurparticipatie bij het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). Daarnaast werkt hij als dirigent, coach en therapeut.

Dirigeren blijft zijn grote passie, met name oratoriumrepertoire en muziektheater. Sinds 1 december 2003 is Piet dirigent bij COV Hilversum. Samen hebben ze repertoire uitgevoerd van Bach tot Rutter.

Piet is tevens muzikaal leider van GOOV Muziektheater in Groningen, waar hij in 2017 een muziektheaterproductie dirigeerde over het leven van Jacques d'Ancona, na de succesvolle voorstelling over Aletta Jacobs uit 2014. In juni 2019 is de musical Chess uitgevoerd, geschreven door Tim Rice, met de muziek van Benny Andersson en Björn Ulvaeus (ABBA).

 

Piet 2